اتوماسیون صنعتی برق 

اتوماسیون صنعتی برق گزارش‌های منتشر شده در سال ۲۰۱۵ میلادی، خبر از افزایش تولید ۲/۷۷ برابری آلمان‌ها در مقابل تولیدکنندگان انگلیسی می‌دهد. در این میان مهم‌ترین دلیل این تفاوت چشمگیر توجه ۶/۶ برابری تولیدکنندگان آلمانی نسبت به اتوماسیون صنعتی برق تولیدی و خطوط هوشمند تولیدی عنوان شده است.
امروزه روبات‌های صنعتی ۹۰درصد روبات‌ها را تشکیل می‌دهند، این موضوع به این معناست که روبات‌ها علاوه بر کارخانه‌ها در آزمایشگاه‌ها، انبارها، نیروگاه‌ها، بیمارستان‌ها و بخش‌های مشابه نیز به‌کار گرفته می‌شوند. پیش از این کارشناسان هشدار داده بودند که انقلاب روبات‌ها در کارخانه‌ها باعث ویران شدن اقتصاد و انسانیت خواهد شد.

آنان معتقدند ظهور روبات‌ها بیش از آنکه به معنای رشد فناوری باشد به معنای افزایش بیکاری و بیکار شدن نیروی انسانی است، اما شاید ترکیب خطوط تولیدی متشکل از انسان و روبات بتواند عمق بحران را کاهش دهد.

این روند روباتیک شدن که از کارخانه‌هایی اتوماسیون صنعتی برق مانند فورد و در سال‌های پایانی جنگ جهانی دوم آغاز شده بود، امروز آنچنان گسترده شده که بسیاری از کارخانه‌های جهان از شرق آسیا گرفته تا شمال امریکا را تحت نفوذ خود قرار داده است.

گزارش‌هایی که سالانه از کارخانه‌های بزرگ سراسر جهان در صنایع مختلف نساجی، الکترونیک، تولید تلفن همراه، لوازم خانگی، داروسازی و حتی خودروسازی منتشر می‌شود، خود شاهدی بر این مدعاست که روبات‌ها به سرعت در حال تسخیر خطوط تولیدی جهان هستند.
نگاه مثبت ۱۷۰۰ صنعتگر امریکایی در نوامبر سال ۲۰۱۵ میلادی، بانک مرکزی امریکا در گزارشی اعلام کرد ظهور ماشین‌آلات هوشمند، زمینه انقلاب اتوماسیون صنعتی برق بعد را تشکیل می‌دهد. این انقلاب تا به آنجا گسترده خواهد شد که به بخشی غیرقابل تفکیک در زندگی انسان تبدیل می‌شود.

بانک مرکزی امریکا برای تایید ادعای خود از افزایش فروش ۲۹درصدی روبات‌ها در سال ۲۰۱۴ میلادی خبر داده و اعلام کرد: یکی از تاثیرات استفاده از روبات‌ها در خطوط تولیدی جایگزینی روبات‌ها به جای نیروی انسانی در خطوط تولیدی است به‌طوری که در این سال ۴۷درصد از مشاغل تولیدی امریکا به‌دلیل اتوماسیون صنعتی حاکم بر کارخانه کاهش یافت. جایگزینی باعث افزایش علاقه کارفرمایان صنعتی به استخدام کارگران متخصص و حذف کارگران مبتدی شده است.

نظرسنجی‌های شرکت‌های مشاوره‌ای امریکا در سال ۲۰۱۵ میلادی نشان می‌دهد بیش از یک‌هزار و ۷۰۰ مدیر از ۱۷ صنعت مختلف این کشور معتقدند ماشین‌آلات هوشمند در افزایش بهره‌وری تولید تاثیر بیشتری خواهد داشت. نکته جالب اینکه در میان مدیران صنعتی حاضر در این نظرسنجی، ۴۲درصد از کارفرمایان صنعت هوافضا نسبت به این سرعت بالای نفوذ روبات‌ها در روند تولیدی ابراز نگرانی کرده و آن را تهدیدی برای حیات حرفه‌ای خود دانستند.این در حالی است که صنایع هوایی، و اتوماسیون صنعتی برق به دلیل نیاز به دقت و سرعت بالا، بیش از سایر صنایع نیازمند روبات‌ها است.

اتوماسیون صنعتی برق سهم آلمان از هوشمندسازی کارخانه‌های

علاوه بر این در یک گزارش تحقیقاتی درباره روند تولیدی دو کشور انگلیس و آلمان مشخص شد که در سال ۲۰۱۵ میلادی تولید در آلمان ۲/۷ برابر بیشتر از تولید درانگلیس بود و مهم‌ترین دلیل این تفاوت چشمگیر توجه ۶/۶ برابری تولیدکنندگان آلمانی نسبت به اتوماسیون صنعتی برق تولیدی است. بر همین اساس انگلیس می‌تواند با الگوگیری از آلمانی‌ها و هوشمندسازی خطوط تولیدی، تحولی تازه در صنایع خود ایجاد کند.

مقامات آلمان در سال ۲۰۱۵ میلادی اعلام کردند که صنعت ۲۲درصد از تولید ناخالص این کشور را به خود اختصاص داده است و با تکیه بر انقلاب صنعتی چهارم و اتوماسیون بیش از پیش خطوط تولیدی در آینده‌ای نزدیک افزایش خواهد یافت. آلمانی‌ها معتقدند که کارخانه‌های هوشمند می‌تواند کلید توسعه اتوماسیون صنعتی برق بیش از پیش این کشور باشد و به همین منظور مرکز تحقیقات هوش مصنوعی را در این کشور راه‌اندازی کردند.

از سوی دیگر و با توجه به اینکه تجارت آنلاین یکی از ملزومات کارخانه‌های هوشمند و روباتیک محور است، آلمان به سرعت در حال افزایش سهم خود در بخش تجارت آنلاین در سطح بین‌المللی است.
در نمایشگاه هانوفر سال ۲۰۱۵ میلادی نیز نقش روبات‌ها در هوشمندسازی کارخانه‌ها ی اتوماسیون صنعتی برق بیش از پیش به تصویر کشیده شد. این نمایشگاه که در آلمان به‌عنوان مبدا اصلی انقلاب صنعتی چهارم برپا شده بود مهم‌ترین نمایشگاه صنعت جهان شناخته می‌شود که بنابر اعلام کارشناسان صنعتی، نقطه عطفی در تاریخ صنعت به‌شمار می‌آید.

کارشناسان دلیل این امر را نقطه آغاز انقلاب صنعتی چهارم می‌دانند. دکتر جکسون کوهر، عضو هیات‌مدیره شرکت نمایشگاهی آلمان درباره این پدیده گفت: اگر از ما بپرسند که آیا آماده انقلاب صنعتی چهارم هستید؟ جواب همیشه منفی است. یک نظرسنجی نشان می‌دهد که ۵۰ درصد از تولیدکنندگان لفظ Industry۴ را هرگز نشنیده‌اند و این در حالی است که ۲۵درصد از تولیدکنندگان این عبارت را شنیده‌اند ولی معنی آن را نمی‌دانند.

به همین دلیل با برگزاری این نمایشگاه‌ها و انتخاب شعار صنایع یکپارچه، انقلاب صنعتی چهارم برای خود، تصمیم دارند از این فرصت، احساس نیاز به حرکت و تغییر را به جهان القا کرده و بشر را برای حرکت به سوی آینده آماده سازند.

انقلاب صنعتی چهارم، Industry۴، اینترنت اشیاء، آی‌اوتی و یا هر نام دیگری که بر پدیده‌های دنیای صنعت بتوان گذاشت، در حقیقت بیانگر مفهومی هستند که در آن ارتباط انسان، سیستم‌های اتوماسیون صنعتی برق و مکانیکال با یک سیستم اطلاعاتی به هم پیوسته، برقرار خواهد شد.

بنابراین گزارش با وجود بحران‌های اقتصادی و تولیدی حاکم بر صنایع مختلف جهان، به نظر می‌رسد همه چیز برای گسترش انقلاب صنعتی چهارم که با خود مولفه‌هایی همچون سرعت، افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولیدی را به‌دنبال دارد، مهیا است.