مقاله اتوماسيون چيست ؟

اتوماسیون چیست (Automation) تركيبي است از دو كلمه “automatic” و “operation” و به معني عمل كردن بدون عامل خارجي (انسان) يا با كمترين تاثير عامل خارجي است. بعبارتي اتوماسيون يعني خودكار شدن عمليات. خودكارسازي اداري مجموعه‌اي از روش‌ها براي ثبت و نمايش و مديريت روندهاي اداري , فني و مالي ميباشد. اغلب اين راهكارها بر پايه اين جمله بوجود آمده اند ” انسان فكر كند، ماشين كار كند” اما با وجود گذشت سالها از بكارگيري نرم افزارهاي مكانيزه اداري و مالي در سازمانها , هنوز امور اداري و دفتري و گردش اسناد اغلب به طريقه سنتي انجام مي گيرد. سرعت پايين، افزايش بوروكراسي غير نياز ، وابسته شدن سيستم به افراد و نيز عدم هماهنگي روش سنتي با نرم افزارهاي يكپارچه سبب افزايش قابل ملاحظه خطاهاي انساني و كاهش بهره وري در سازمانها ميگردد.

آشنای بیشتر با اتوماسیون چیست

در ادامه مقاله اتوماسیون چیست باید اضافه کنیم : اتوماسيون اداري كه دربرگيرنده سيستم هاي مالي , پرسنلي , اداري , بايگاني و فني باشد و در يك مجموعه متمركز و مرتبط قابل استفاده باشد سيستم ERP – Enterprise Resource Planning نيز ميگويند. برنامه ريزي، سازماندهي، كنترل و نظارت بر عملكرد فعاليتهاي درون سازماني يكي از مهمترين معيارها و پيش نيازها در توسعه و كاربرد فناوري اطلاعات در سازمانهاي امروزي محسوب ميشود تحقيقات گروه (تحقيقات انجمن مديريت جريان كار) نشان مي‌دهد سازمانهاي سنتي حتي موسسات موفق و مطرح جامعه , عملا تنها از ۳۰درصد منابع انساني خود استفاده ميكنند و از ۷۰درصد ديگر غير از اتلاف وقت و سربار هزينه چيزي عايدشان نمي‌شود شركت هريس همواره سعي نموده بصورت تخصصي تمام امور صنفي , مالي و فني اتحاديه ها بشكل متمركز و مرتبط در يك مجموعه با قابليتهاي بالاي آمار و گزارشگيري ارايه كند تا سهمي در پيشبرد اهداف مديران دلسوز اتحاديه ها داشته باشد شركت هريس پيوسته مشتاق دريافت نقطه نظرات و پيشنهادات سازنده اعضاي محترم هيات مديره و مديران اجرايي ارجمند اتحاديه ها در پيشبرد و توسعه اتوماسيون اداري ميباشد

کاربرد اتوماسیون چیست :

اتوماسیون یکی از مهمترین ارکان تولید صنعتی به حساب می آید. تا قبل از روی کارآمدن این نوع سیستم ها از دستگاههای مختلفی برای کنترل خطوط تولید استفاده می شد، که هر کدام به صورت مستقل عمل می کردند و محدودیت های بسیاری داشتند؛ اما هدف از اتوماسیون سازی و استفاده از روبات، تزریق احساس به پروسه تولید است. هم سویی و هم هدف کردن دستگاهها و روباتها و ایجاد شبکه در یک نظام تولید، حاصل به کارگیری تکنولوژی اتوماسیون است؛ به عبارت دیگر اتوماسیون وظیفه ای بیش از کنترل فرایند تولید را بر عهده دارد؛ اما وظایف تعریف شده ی یک سیستم اتوماسیون که توسط کارشناسان مربوطه تنظیم شده است عبارتند از:
۱- جاری ساختن استراتژی های کنترلی در کارخانه.
۲- تبادل اطلاعات میان بخش های تولید.
۳- ایجاد یک واسطه بین کاربر و مجموعه تحت کنترل.
سیستم های اتوماسیون در هر دو نوع از فرایندهای تولید که شامل:
۱- فرایندهای پیوسته (واگرا) مثل پالایش، غذائی و …
۲-فرایندهای گسسته (همگرا) مثل خودرو، لوازم خانگی و … می شود، کاربرد دارند.