امروزه انرژی و روش های صرفه جویی انرژی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. اما بر خلاف جامعه امروز ما ، بخش وسیعی از جهان قبض برقی را که هم تراز یک خانه دارای چهار اتاق خواب است را پرداخت نمی کنند.

بنابراین شما ملزم به دانستن این هستید که انرژی در چه قسمتی از وسیله تأسیساتی شما صرف می شود و چگونه می توانید از آن با کمترین بدهی مالی بیشترین سرمایه را بسازید. این با تجهیزات الکتریکی مناسب و در مکان های مناسب صورت می یابد.

درکمپرسور ها هم بدلیل برخی از مسائل استفاده ی از اینورتر یک مزیت بزرگ در صرفه جویی انرژی به حساب می آید. در ادامه به مزایای استفاده از اینورتر درکمپرسورها اشاره می گردد:

اغلب کمپرسور ها به دليل داشتن الکتروموتور با توان بالا که امکان ON و OFF کردن آن نمي باشد، با سيستم LOAD و UNLOAD کار می کند.

در زمان UNLOAD ، کمپرسور روشن بوده و دريچه ورودی هوا بسته است و تا زمانی که فشار خط افت نکرده اين روند ادامه دارد،که در اين حالت حدود %۶۰آمپر نامی موتور را بيهوده مصرف ميکند و باعث مستهلک شدن دستگاه و لوازم آن ميگردد.

اینورتر

کمپرسور در اثر LOAD و UNLOAD مکرر ضربات بسيار شديدی را متحمل ميشود که باعث کاهش عمر روتور و استاتور و بخصوص بلبرينگ ها ميگردد که با نصب درايو و تنظيمات آن با عملکرد PID کنترل ، زمانUNLOAD دستگاه را حذف کرده و به نسبت دبی مصرفی ،حجم هوادهی کمپرسور را تغيير می دهيم.

در کمپرسورها با راه انداز ستاره مثلث به دليل شتاب حرکتی بسيار زياد در لحظه استارت، ضربه بسيار زيادی متحمل ميشوند که اين ضربه متعاقبا به روتورها، بلبرينگ ها و ساير تجهيزات برقی و مکانيکی اعمال ميگردد.

ساعت کار گردشی بلبرينگ ها در دور نامی AIR END هواساز حدود ۲۰ هزار ساعت ميباشد که اگر با حداقل ۳/۲ دور تعريف شده گردش داشته باشد به تقريب ، ۷ هزار ساعت به عمر آن افزوده ميگردد که با وضعيت پريود کارکرد دستگاه ها و در نظر گرفتن به تنهايی اين آيتم ، حدود دو سال و نیم به طول عمر بلبرينگها و در نهايت هواساز افزوده ميگردد.

کمپرسورهای اسکرو (OIL INJECT) با فشاری که در مخزن separator تشکيل ميشود سيستم خود را روغن کاری ميکند و اين مکانيزم باعث پاشش روغن در AIR ENDمی شود .

اين فشار در مخزن separator در زمان UNLOAD به کمترين حد خود می رسد در نتيجه با اين وضعيت ، روانکاری قطعات چرخشی و سايشی هواساز به طور مناسبی انجام نمی شود و باعث فرسايش زود هنگام قطعات ميگردد.

راه اندازی با درايو به دليل استارت نرم، از ضربه زدن به لوازم مکانيکی، سيم پيچ موتور و جهش يکباره آمپر جلوگيری می نمايد.

با فعال سازی و تنظیمات PID در اینورتر ، فشار سيستم تا حدممکن ثابت می ماند که اين امر باعث ثابت شدن عملکرد دستگاه ها می شود که از هوای فشرده استفاده می کنند.

با کاهش دور AIR END متناسب با دبی مصرفی خط ، کمپرسور در دمای پايين تر از حالت معمول کار ميکند و باعث کاهش زمان کارکرد فن خنک کن راديات می شود.
با نصب اينورتور بر روی الکتروموتور ، POWER FACTOR آن تقریبا برابر با يک می شود و با افزايش راندمان موتور و حذف بار راکتيو، ديگر نيازی به درنظر گرفتن خازن برای اين دستگاه نمی باشد.
اينورتور با دارا بودن آيتم های کنترلی فراوان، محافظت بسيار بالايی در مقابل اتفاقات احتمالی الکتروموتور دارد.
در پایان لازم به ذکراست که شرکت یاسکاوا ژاپن به‌عنوان یکی از معتبرترین برندهای فعال درزمینه Motion & Drive ، اینورترهای مطرحی را در این زمینه روانه بازار کرده است که بر روی کمپرسورهایی با توان‌های مختلف نصب گردیده و رضایت مصرف‌کننده را به دنبال داشته است .

از مزیت اینورترهای یاسکاوا سخت افزار قوی و سادگی تنظیمات پارامترهای PID می باشد. نیرو نوین هم به‌عنوان تأمین‌کننده‌ی محصولات شرکت یاسکاوا و با تکیه بردانش فنی خود ، مشاوره در زمینه فروش و نصب اینورتر بر روی انواع کمپرسورها را ارائه می‌دهد.