کنتور برق آشنایی با انواع  و کاربردهای آن

کنتور برق ، حتما تا به حال کنتور برق را از نزدیک دیده‌اید و یا برای یک بار هم که شده اسم آن را شنیده‌اید ولی دقیقا با کارکرد آن آشنا نیستید. در واقع کنتورها نوعی وسیله به حساب می‌آیند که وظیفه و توانایی اصلی آن‌ها اندازه‌گیری مقدار انرژی الکتریکی است. همچنین کنتور این مقدار را بر حسب کیلووات ساعت یا ژول نشان می‌دهد.
موارد مختلفی وجود دارند که درباره این کنتورها از اهمیت بالایی برخوردار هستند. اساس کار این کنتورها، انواع آن‌ها و… در بین این موارد جای داده می‌شوند که در ادامه این مطلب قصد داریم به صورت گسترده‌تر به بررسی آن‌ها بپردازیم؛ پس تا انتها ما را همراهی کنید.

کنتور برق دارای چه انواعی است؟

به طور کلی انواع کنتور برق را می‌توانیم به دو دسته کلی تقسیم‌بندی کنیم که شامل کنتورهای خانگی و کنتورهای صنعتی می‌شوند. هر کدام از این دسته‌ها زیر مجموعه‌های دیگری را نیز به خود اختصاص داده‌اند که بد نیست با آن‌ها به صورت جزئی آشنا شوید. به طور عام دو مدل مختلف وجود دارند که کنتورهای برق خانگی می‌توانند از آن‌ها بهره ببرند. این دو مدل شامل تک‌فاز و سه فاز هستند. لازم به ذکر است که این دو مدل با نام کنتورهای اکتیو نیز شناخته شده‌اند. مصارف صنعتی نیز کنتورهای مخصوص به خود را دارند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توانیم به کنتورهای راکتیو و کنتورهای دو تعرفه اشاره داشته باشیم.
اساس کار کنتورهای برق به چه شکل است؟
حالا که به صورت مختصر با انواع این کنتورها آشنا شدید، نیاز است تا اساس کار آن‌ها را نیز بدانید. عملکرد این کنتورها بر اساس نیروی الکترو مغناطیسی است. فرض کنید که یک سیم پیچ از جریان برقی عبور و یا گذر می‌کند. احتمالا بیشتر شما می‌دانید که با این کار در اطراف سیم پیچ مقداری میدان الکترو مغناطیسی ایجاد می‌شود. این میدان می‌تواند شدت و جریان متفاوتی را داشته باشد که به عوامل گوناگونی وابسته است. از جمله این عوامل می‌توانیم به جریان عبوری از سیم پیچ اشاره داشته باشیم.
اگر کنتورهای شما تک فاز باشند، در آن صورت شاهد دو دسته از سیم پیچ‌ها خواهید بود. یکی از این سیم پیچ‌ها دور کمتر و قطر بیشتر را به خود اختصاص داده است. اگر سیم پیچ ضخیم‌تر بوده و دور آن نیز کمتر باشد، در آن صورت با نام سیم پیچ جریان خوانده می‌شود. این در حالی است که نوع عکس این مشخصات با نام سیم پیچ ولتاژ شناخته شده است.

کنتور برق

کنتورهای برق چه کاربردهایی دارند؟

از دیگر مباحث مهمی که باید به بررسی آن بپردازیم، کاربردهایی هستند که می‌توانید از این کنتورها مشاهده کنید. اصلی‌ترین کاربردی که می‌توانیم از این کنتورها نام ببریم، محاسبه انرژی الکتریکی مصرف‌شده است. به این انرژی، برق مصرفی می‌گویند که توسط گروه‌های مختلفی همچون کاربران صنعتی، کاربران خانگی و کاربران تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. لازم به ذکر است که هر چقدر کنتور برق دقیق‌تر باشد، در آن صورت کارشناسان و مهندسان بهتر می‌توانند محاسبات مربوطه را انجام دهند و دست آن‌ها بازتر خواهد بود.
چه عواملی بر روی قیمت کنتور برق موثر هستند؟
آخرین مبحثی که قصد داریم به آن بپردازیم، قیمت است. کنتورهای برق می‌توانند دارای قیمت‌های مختلفی باشند. به طور کلی پارامترهای بسیار گوناگونی وجود دارند که می‌توانند بر روی افزایش یا کاهش قیمت این محصولات تاثیر خودشان را اعمال کنند. یکی از مهم‌ترین این معیارها مدلی است که این کنتورها دارند. در واقع هر مدلی ارائه‌دهنده مشخصات و ویژگی‌های مختلفی است. هر چقدر مشخصات مشاهده‌شده بیشتر و بهتر باشند، قیمت نهایی نیز با افزایش روبه‌رو خواهد بود. علاوه بر آن فروشگاه و برند ارائه‌دهنده نیز تاثیرات خود را به نحوی اعمال می‌کنند.

کنتور برق
سخن آخر
در این مطلب سعی کردیم تا به بررسی اطلاعات گسترده‌ای درباره کنتور برق بپردازیم. هر کدام از این اطلاعات بسیار حائز اهمیت بوده و مطالعه آن‌ها می‌توانست یک دیدگاه کلی درباره این محصول به شما بدهد. این کنتورها در انواع گوناگونی طراحی شده‌اند که در این مطلب سعی کردیم تا به صورت اجمالی هر کدام از مدل‌ها را نام ببریم. همچنین در ادامه به بررسی کاربردهایی پرداختیم که می‌توانید از این کنتورها شاهد باشید. در انتها نیز علاوه بر تحلیل نحوه کارکرد این کنتورها، به بررسی عواملی پرداختیم که می‌توانند بر روی قیمت محصول تاثیر خودشان را بگذارند. اگر سوال بیشتری دارید، می‌توانید با راه‌های ارتباطی که در سایت درج‌ شده‌اند، تماس برقرار کنید.